Губернатор Роман Ванзуряк подав у відставку

За інсайдерською інформацією 18.10 відбулася зустріч невеликої групи людей в числі яких були джерело нашої інформації, Ольга Богомолець, голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк та ще декілька людей, які обговорювали майбутню конфігурацію влади після виборів.

На цій зустрічі Ванзуряк заявив, що написав заяву про відставку і з понеділка 20 жовтня ця заява буде надіслана в Адміністрацію Президента.

Справжню причину відставки ні наш інсайдер, ні люди, що були присутні на тій зустрічі не знають. Для присутніх ця новина стала шоком.

Основні тези озвучені Ванзуряком (не дослівно, а по-суті): «Після революції ми зайшли у важкий етап життя країни де треба було не допустити економічного розвалу Буковини, дестабілізації регіону… очистити чиновницький склад, допомогти армії, нацгвардії, волонтерам… і взагалі утримати ситуацію під контролем. Я йшов на цю роботу свідомий… тому розумію, що даний антикризовий етап завершується одразу після обрання нової Верховної Ради. У такій ситуації вважаю, що уряд і кожен голова ОДА мають піти у відставку самостійно, ще до їх завершення… Країна потребує реформ, а для цього Президенту потрібний «чистий лист» у кадровій політиці. Тому я добровільно написав заяву про відставку». Кінець цитати.

Інсайдер стверджує, що можливою причиною відставки є те, що група екс-нашоукраїнців на чолі з екс-губернатором Кулішем перерізала Ванзуряку можливість проводити кадрові зміни по управліннях та РДА. Фактичним «рішалою» в цих питаннях на рівні Києва, який весь час намагався зняти Ванзуряка з посади є Юрій Стець (кум Порошенка, який мітить на місце «сірого кардинала» при новому післявиборчому розкладі сил). Інсайдер говорить про список голів РДА, який уже фігурує в Адміністрації Президента з людей «тієї» команди заточеної на губернатора Куліша. Сценарій мав реалізовуватися наступним чином: Ванзуряк іде на 203 округ, на його місце йде Куліш губернатором, а 204 залишається за квотою ФЗ. Іншою дійовою особою в цьому розкладі є екс-міністр Бурбак, який у разі своєї ймовірної поразки на окрузі уже підготував запасний аеродром в Будинку з левами. Він готує сценарій де після виборів, через свого друга Яценюка – забирає область у «Удару» та «Солідарності», звинувативши Ванзуряка у тому, що він застосовував на виборах адмінресурс.

Інсайдер говорить, що своїм «не балотуванням» до ВР та відмовою включати адміністративний ресурс на виборах Ванзуряк заробив собі «чорну мітку» в колі колишніх регіоналів нині пропрезидентських представників та представників групи інтересів прем’єра, які почали готувати цілі проекти для його дискредитації одразу після виборів. Останньою краплею стала жорстка відмова Ванзуряка фінансувати кампанію Куліша (Інсайдер знає суть цієї розмови. Ванзуряк зіслався на те, що весь фінансовий ресурс направлений на вирішення питань пов’язаних з АТО та утриманням ситуації в області і дав зрозуміти, що шукати гроші на білборди та «нагинати підприємців» заради кампанії він не буде).

Зважаючи на такий розклад сил, рішення Ванзуряка про відставку – крок на випередження, який плутає карти противникам напередодні виборів і створює новий політичний порядок денний в регіоні, що не прив’язаний до результатів 26 жовтня.

П.С.

Букінсайдер – фейковий акаунт, але інформація отримана від учасників даної зустрічі відповідає дійсності. Ми використовуватимемо Вкурсі, як найбільш незаангажовану площадку для донесення інформації до жителів Чернівецької області. Наша група готова ділитися внутрішньою інформацією, яка майже ніколи не потрапляє на загальний огляд для недопущення контрреволюції та повернення регіоналів і брехунів до влади в Нашій області.

Слава Перемозі!

18 коментарів

Curs Supo
Як правило при наданні такої жареної інфи завжди випереджав БукІнфо.
В Курсі з початку свого заснування виступив з концепцією авторизованих коментарів, але що ми бачимо зараз. Натомість анонімних коментаторів блогова мережа публікує статті анонімних дописувачів: Андрій Струм, Інсайдер, Северин Наливайко та ін.
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Ви праві. Але ще два або більше роки тому адміністрацією ВКурсі.ком було прийнято та відкрито оголошено рішення дозволити в окремих випадках публікуватись під творчими псевдонімами, якщо ці псевдоніми вже мають певний публічний контекст і є, в деякій мірі, самодостатніми. Наприклад, це стосувалося чернівецького письменника Романа Жахіва та кількох інших осіб. Ми також давно висловлювались з приводу Андрія Струма та Івана Трача і підтверджували готовність надати для них майданчик у блогосфері.

«Але є одне але». Затверджені нами творчі псевдоніми повинні вже бути так чи інакше відомими і мати попередній «шлейф» публікацій. В іншому разі вони принаймні повинні бути у нормальному форматі «вірогідне ім'я — вірогідне прізвище» (паспортні дані та відбитки пальців не перевіряємо). Відтак відверті «фейки» після публікації першого допису будуть отримувати попередження на зміну імені — у противному випадку їхні сторінки будуть заблоковані (політика коментування із соціальних мереж — визначається окремо авторами блогів).

Отже, користувача "Bukinsider Bukinsider" просимо протягом доби вказати адміністрації справжнє/вірогідне ім'я (через e-mail або приватне повідомлення в мережі ВКурсі.ком) — ми внесемо відповідні правки. На доступ до запису це не вплине.

P.S. Користувач із промовистим ім'ям "Curs Supo" — Ви отримаєте таке ж попередження, щойно опублікуєте свій перший допис у мережі. Змога авторизуватись через «ВКонтакте» або «Facebook» відкриває можливості коментування у тих блогах, де це дозволили самі автори (див. вище), але це не дає права публікувати пости під сумнівними іменами.
Останній раз відредаговано
Юрій Шевченко
Шановний модератор, наша група через важливість даної інформації і в цілях особистої безпеки інсайдера просить змінити ім'я на скажімо — Юрій Шевченко (букінсайдер)
Curs Supo
Якщо ця інфа підтвердиться, то нехай інсайдер залишається інсайдером.
Стосовно Струма, для сторого пошуку у гуглі наберіть в лапках «Андрій Струм», в результаті Ви отримаєте аж 22 посилання і 56 разів це ім'я згадується на сайті Чернівці Таймс (пошуку по андрій струм site:http://times.cv.ua/) Це Ви вважаєте публічним контекстом? З часом по стилю публікацій у газеті «Свобода Слова» його можна вирахувати. На мою думку це Сєргєй Воронцов, він же Сєва, який колись був постійним коментатором на БукІнфо. Стосовно Івана Трача так він тривалий час як закинув фейсбук одночасно із Віктором Довганичем. Можливо це одна й і та ж особа.
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
За Правилами ВКурсі.ком і за згодою сторін інсайдер "Інсайдером" не залишиться. Ми читаємо «The Chernivtsi Times» і вважаємо факт публікацій на цьому, а також на ряді інших інформаційних ресурсів, чиїми редакторами є відомі на Буковині журналісти — достатнім публічним контекстом.
Curs Supo
Ви краще за мене знаєте яка відвідуваність у названих інформаційних ресурсурсах. Більшість новин не досягає до сотні переглядів на сайтах БукНьюс, ЧернівціТаймс, газети «Час». Тільки Букінфо виглядає упішним, але й там все накручено. Названі інф. ресурси виконують роль подразника влади, а не публічного засобу інформації із тиражем в одну сотню переглядів. Стосовно кількості переглядів у блоговій мережі то тут відвідуваність більша за рахунок самих блогерів.
Святослав Вишинський
За статистикою переглядів краще звертатись до редакторів даних видань. Ми можемо офіційно говорити тільки про статистику ВКурсі.ком — на даний момент лічильник візитності публікацій показує тільки унікальні перегляди. Втім, далеко не завжди важлива цифра прочитань або поширень у соціальних мережах — не менш важлива якість аудиторії, її вплив на прийняття реальних рішень.
Curs Supo
БукІнфо унікальні перегляди не показує. Можна 100 разів заходити з одного компа і однієї адреси, — кількість переглядів збільшиться на 100. Стосовно БукНьюсу і сайту Кобевка там взагалі вже більше більше року як прибрали кількість переглядів, щоб не ганьбитись низькою відвідуваністю сайту.
Святослав Вишинський
P.S. Напевно, можна вважати, що інформація підтвердилась.



Curs Supo
Ванзуряк відкрито виступив на захист журналістів за позовом прокуратури про Сокирянське Межигір'я, і цим самим задів інтереси посадових осіб генпрокуратури, які кришують Чернівецьку область.
Кілька місяців тому Георгій Галиць у Фейсбуку повідомив, що на цю посаду претендує Куліш. Зараз у Куліша через викид передвиборчого компромату виникли неабиякі проблеми. Він може втратити квартиру у м. Чернівці.
Копія коментарів про Куліша з БукІнфо про сокирянське межигір'я:

18. Дон Педро
Це питання не до журналістів, це питання до колишнього двієчника голови ОДА пана Куліша, спитайте у нього за які шиши він отримав квартиру від ЛіВІКа на Парковому проїзді 10Б, але через махінації з поштовими адресами Куліш&Ко вимушені були переооформляти адресу будинку на 10В.
19. Галка Кондитерша
Это Никонов постарался подделать задним числом документы мед общаги и открыть там магазин, всвязи с чем был присвоен номер 10Б, такой же как и в доме Кулиша. После того как большая часть жильцов приватизировала общагу за поддельными документами вышла накладка с почтовым адресом дома Кулиша. Именно за этот случай Папиев наехал на Никонова.
Останній раз відредаговано
Святослав Вишинський
Якщо Романа Ванзуряка вимушено «підуть», то не факт, що цим журналістам доведеться надовго затриматись в апараті Чернівецької ОДА. Це буде показовий момент, який не варто випускати з уваги.
Curs Supo
Завтра 20 жовтня відбудеться останнє судове засідання за позовом прокурора до журналістів, яке розставить усі крапки над і. Усім хто небайдужий до свободи слова в Україні може прийти на судове засідання.
Святослав Вишинський
Коментар Романа Ванзуряка інформаційному агентству «БукІнфо»:

Андрій Струм
Ой, прокинувся «головний інсайдер» Буковини Петро Кобевко))Правда, запізнився)) Але якщо вже Петро Дмитрович відправляє губернатора у відставку, то на його карєрі можна впевнено ставити хрест)

Святослав Вишинський
Петро Кобевко мало того, що прокинувся останнім, так ще й не назвав джерело (очевидно, видаючи інформацію за свою). Що в народі називається «плагіатом».
Андрій Струм
Будемо вважати, що Юрій Шевченко вже теж отримав свій… "публічний контекст")))

Андрій Струм
У Струма всё больше конкурентов, тесновато в нашем маленьком черновицком болотце)) «А мне летать охота!»)))
Андрій Струм
Для внимательных читателей не новость, что «Романа Ванзуряка злили по партійному списку і зробили відповідальним за результати провладних кандидатів») a-strum.vkursi.com/7566.html Всё становится на свои места и должности)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте